Jesse van den Berg

Jesse Lichtbeurs maatwerkIk heb altijd al een passie gehad voor werken met mijn handen. Ook spreekt het mij erg aan om oude dingen een nieuw leven in te blazen. Als kind bouwde ik van oude cd spelers rijdende autootjes en helikopters. Ik was dan erg in mijn element. Rond mijn 26ste levensjaar heb ik deze creativiteit weer herontdekt .

Ik maak regelmatig zelf dingen in plaats van deze te kopen. Op een dag wilde mijn partner graag een lamp in een mooie fles en ik vertelde haar dat ik deze zelf wel kon maken. Mijn vader is farmaceut en had nog een aantal apothekersflessen. Ik vroeg hem om een mondgeblazen exemplaar met een oude kurk en maakte daarvan mijn eerste lamp. Al snel kreeg ik veel positieve reacties, zo ook van de eigenaresse van een winkel in Amsterdam die al een tijd op zoek was naar originele lampen. Ik bouwde twaalf lampen, liet die haar zien en ze kocht er negen. Een week later schreef ik me in bij de KvK: Lichtbeurs was geboren.

Het mooiste aan dit werk vind ik het creatieve proces dat ontstaat als ik lampen op maat maak voor een klant. Elke lamp wordt weer anders en dat houdt het werk boeiend. Ook is het persoonlijke contact met de klant erg leuk.

Nu bijna vijf jaar later is het een serieuze business geworden met ruim 300 projecten door Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Engeland.

Meestal werk ik alleen maar ik krijg sinds kort hulp bij het maken van diverse plafondplaten en frames voor het maatwerk van Corstiaan, meubelmaker bij Houtwaard en Justus intererieurlasser bij Artisans beide in Laren. Verder werk ik soms samen met Harald een collega ontwerper bij Lumedesign in Soest.

Jesse van den Berg, oprichter van Lichtbeurs, woont in Bussum en werkt in Hilversum.

Lichtbeurs maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Lichtbeurs.nl nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses aan.